سرویس جهان مشرق _ چهارصد و پنجاه و یکمین روز از جنگ میان روسیه و اوکراین آغاز شده است.
تحولات روز چهارصد و چهل و هفتم جنگ اوکراین:
ارتش روسیه و نیروهای واگنر به پیشروی خود در بخش غربی شهر باخموت ادامه داده و تنها یک محله با چند ساختمان در اختیار مدافعین اوکراینی قرار دارد که پیش بینی می شود در روزهای آینده با عقب نشینی از این منطقه، پیروزی نهایی و تصرف کامل باخموت توسط ارتش روسیه اعلام شود.
نبرد خونین باخموت حدود ۱۰ ماه طول کشیده و موجب کشته و زخمی شدن ده ها هزار نفر از قوای دو طرف بر سر این شهر استراتژیک استان دونتسک شده است؛ باخموت دروازه پیشروی آینده ارتش روسیه به سمت دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک و فتح کامل منطقه دونباس است.
به زودی شاهد نبرد جذاب سوخو۳۵ و اف۱۶ در اوکراین خواهیم بود
روز گذشته و در جریان اجلاس جی۷ سرانجام جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، موافقت کشورش با ارسال جنگنده های اف۱۶ و آموزش خلبانان اوکراینی را اعلام کرد.
در ماه های گذشته برخی کشورهای اروپایی نظیر نروژ و هلند آمادگی خود برای ارسال بخشی از ناوگان جنگنده های اف۱۶ را اعلام کرده بودند؛ در صورتی که امریکا نیز تعدادی از این مدل جنگنده را برای اوکراین ارسال کند پیش بینی می شود حدود ۵۰ فروند جنگنده برای نیروی هوایی اوکراین فراهم شود.
همچنین از مدت ها پیش فرانسه نیز متعهد شده است که حدود ۴۰ فروند جنگنده میراژ۲۰۰۰ را برای کییف ارسال کند.
اگرچه ۵۰ فروند اف۱۶ در برابر توان هوایی روسیه با چند صد فروند جنگنده رزمی مدرن کافی به نظر نمی رسد، اما دست کم پیش بینی می شود شاهد برخی نبردهای هوایی جذاب میان دو جنگنده شرقی و غربی مدرن یعنی سوخو۳۵ و اف۱۶ باشیم.
مقامات لهستان خواستار عذرخواهی زلنسکی شدند
لوکاس یاسینا، سخنگوی وزارت امور خارجه لهستان با نزدیک شدن به هشتادمین سالگرد کشتار وولین گفت تاکنون طرف اوکراینی از ورشو بابت حوادث تلخ ۱۹۴۳ عذرخواهی نکرده است، بنابراین ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین باید مسئولیت بیشتری را بر عهده بگیرد و این کار را انجام دهد.
کشتار لهستانی تبارها در مناطق غربی اوکراین (۱۹۴۳تا۱۹۴۵) توسط ارتش شورشی اوکراین بازوی نظامی ملی گرایان اوکراینی به رهبری استپان باندرا در اوکراین تحت اشغال آلمان نازی با هدف پاکسازی "غیر اوکراینی ها" برای استقرار دولت آینده انجام گرفت.
از ژانویه ۱۹۴۳ ارتش شورشی ملی گرایان در اوکراین تحت اشغال نازیها حملات به اقلیت لهستانی تبار مناطق غربی اوکراین را آغاز کرد به مردم اولتیماتوم دادن که ظرف ۲۴ ساعت منطقه را ترک کنند یا از روی زمین محو خواهند شد، هدف آنها پاکسازی نژادی اوکراین بود، کشتار لهستانی ها در وولینیا و گالیسیای شرقی مناطقی از پولزی و استان لوبلین لهستان امروزی رخ داد، اوج کشتار ها در ژوئیه و اوت ۱۹۴۳ روی داد؛ در نهایت مجموعا بین ۵۰، ۰۰۰ تا ۱۰۰، ۰۰۰ هزار نفر لهستانی تبار عمدتا زنان و کودکان قربانی ارتش شورشی اوکراین شدند.
تحریم های گسترده ژاپن علیه روسیه
ژاپن در جریان اجلاس سران گروه ۷ کشور صنعتی جهان تحریم های بیشتری را علیه روسیه وضع کرد.
دولت ژاپن دارایی های ۱۰۰ فرد و نهادی را که تلاش می کنند تحریم های موجود را دور بزنند مسدود کرده و صادرات به حدود ۸۰ شرکت روسی مرتبط با تامین نیروهای مسلح روسیه را ممنوع خواهد کرد. به گزارش روزنامه نیکی، همچنین شرکت های ژاپنی از ارائه خدمات معماری و مهندسی به مشتریان روسی منع خواهند شد.
اجلاس سران G۷ از ۱۹ تا ۲۱ می در هیروشیما ژاپن برگزار می شود؛ در روز اول اجلاس، اعضا محدودیت هایی را علیه صنعت الماس روسیه اعلام کردند و بیانیه مشترکی را تصویب کردند که در آن قول دادند به اوکراین "در حد نیاز" کمک کنند.